Deze website maakt enkel gebruik van essentiele cookies

Deze website gebruikt cookies alleen voor het anoniem analyseren van website bezoeken.

Sluiten
Emissieloos werken in Breda

Innovatieve emissieloze projecten realiseren

In Breda begonnen wij aan een uitdaging die allesbehalve alledaags was: emissieloos boren, aangedreven door krachtige batterijen gevoed met uitsluitend groene stroom. En dat is niet onopgemerkt gebleken. De NOS, het AD, de Volkskrant, diverse vakbladen en lokale nieuwskanalen hebben veel tijd en ruimte in hun nieuwsfeed opgenomen afgelopen 11 september 2023.

Over een afstand van maar liefst 800 meter hebben wij de afgelopen twee weken een 4 x 200mm bundelbuisondergronds getrokken met behulp van onze revolutionaire elektrische boorinstallatie. 

Het startpunt was een berekend vermogen van 4500 kWh per dag om de elektrische boorinstallatie draaiende te houden. Voor dit ambitieuze project zet onze partner Voet Energy Solutions maar liefst 12 batterijsystemen in, elk met een opgeslagen vermogen van 422 kWh. Deze batterijen worden regelmatig opgeladen op een innovatief laadplein in Culemborg, deze worden met groene stroom geladen van het zonnedak van Voet Energy Solutions.  

Met behulp van een geavanceerd mobiel docking-station kunnen vier batterijtrailers (elk met 3 batterijen) snel en op maat worden aangesloten op de busbar, waaraan de boorunit, recycling unit en hogedrukpomp zijn verbonden. 

Dit project is de eerste in Nederland waar deze technologie op deze schaal wordt toegepast. Tijdens de meest veeleisende momenten zagen wij pieken tot wel 800 kW, en ons dagelijks verbruik bereikte soms zelfs 5 MWh. 

De gegevens die wij tijdens dit project verzamelen, zullen ons helpen bij de voortdurende optimalisatie van energieopwekking en -distributie in de energietransitie. Samen met Voet Energy Solutions hebben wij bewezen te voldoen aan de strengste normen en voorschriften, en blijven wij streven naar voortdurende verbetering en innovatie. 

Dus, welkom in onze wereld van grensverleggende technologie, duurzaamheid en innovatie. Samen bouwen we aan een schonere toekomst!

Copyright © Klever BV, onderdeel van Van Gelder Groep BV