Boveneind Noordzijde 84c, 3405 AK, Benschop
0348-554986

Data verbinding – RoyalFlora Holland Aalsmeer

Data verbinding – RoyalFlora Holland Aalsmeer

Begin 2018 heeft Klever Boor en Perstechniek een boringen geëngineerd en gerealiseerd op het terrein van bloemenveiling RoyalFlora Holland te Aalsmeer in opdracht van Volker Wessels Telecom BV.

Project omschrijving:
Een horizontaal gestuurde boring op een unieke locatie dwars door het logistieke hart van de bloemenveiling. Vanwege verbouwingswerkzaamheden dient er een nieuw data centrum gebouwd te worden. Om deze locatie te bereiken is ervoor gekozen om een horizontaal gestuurde boring te realiseren.

Engineering:
Omdat deze horizontaal gestuurde boring deels binnen wordt gerealiseerd is het van groot belang dat alle bestaande fundatie van bovenstaande gebouwen in kaart wordt gebracht. Wanneer deze gegevens bekend waren en inzichtelijk gebracht op de werktekening kon de definitieve boorlijn worden bepaald.

Uitvoering:
Om de werkzaamheden van de bloemenveiling niet in de weg te staan is de boring gerealiseerd op vrijdag middag/avond. De boring heeft een lengte van 232 meter en de in te trekken mantelbuis betreft een Ø160. De uitvoering van deze boring is gerealiseerd met een 25T boorrig.

Het intredepunt van deze boring is gelegen binnen in de veilinghal, het uittredepunt buiten. Om de logistieke bewegingen zo min mogelijk tot last te zijn werden na afloop het in- en uittredepunt bedekt met stelconplaten.

Om de uitlaatdampen van de boorrig en ander equipment buiten de bloemenveiling te houden werd een speciaal afzuig systeem aangebracht.