Deze website maakt enkel gebruik van essentiele cookies

Deze website gebruikt cookies alleen voor het anoniem analyseren van website bezoeken.

Sluiten
Het lengterecord boren is door Klever BV behaald op het project ‘Centrale As’ bij Burgum in Friesland.

Burgum, recordboring Centrale As

Omschrijving project

Het lengterecord boren is door Klever behaald op het project ‘Centrale As’ bij Burgum in Friesland. De recordboring van maar liefst 1.380 meter, is in juli 2022 verricht met een nieuwe, volledig elektrische boormachine. De boring vond plaats onder het Prinses Margrietkanaal, in opdracht van Verkley om leidingen van Vitens te kunnen leggen. Deze eerste horizontale boring met de onlangs aangeschafte Prime Drilling 235/90 RP-Electro verliep zonder problemen.

Elektrisch

De boormachine is volledig elektrisch: Bij deze boor rig zijn ook al de bijbehorende machines voorzien van een elektrische aandrijving. De elektrisch aangedreven mix unit heeft een capaciteit van 2.500 liter per minuut en heeft een voorraadcapaciteit van 30m3. De hogedrukpomp, welke ook elektrisch wordt aangedreven, heeft een capaciteit van 3.200 liter per minuut. De elektrisch aangedreven recycle unit heeft vier zeefdekken en kan 3.000 liter bentoniet per minuut verwerken voor hergebruik.

Duurzame toekomst

In 2021 werd door Klever een daling van ruim 3% CO2-uitstoot per geboorde kilometer gerealiseerd. Maar de ambities reiken verder. Klever is met deze innovatieve en emissieloze boormachine nog beter voorbereid op een duurzame toekomst, waarbij ingezet wordt op een verdere daling van de CO2-uitstoot per geboorde kilometer. Dat doen we met gemotiveerde mensen, het beste (elektrische) materieel èn volgens de hoogste veiligheidsnormen. De verwachting is dat de komende tijd nog meer records gaan sneuvelen, aangezien de machine een boorcapaciteit van wel twee kilometer heeft. Een traject van zelfs drie kilometer moet mogelijk zijn, wanneer de machine samen wordt ingezet met de PD150/64 in een intersectieboring.

De recordboring, van maar liefst 1380 meter, is in juli 2022 verricht met een nieuwe, compleet elektrische boormachine van Klever BV.

Specificaties

Boorlengte: 1.380 meter

Boordiepte: -22 Mv

Aangebrachte buis: 500mm sdr11

Boor rig: PD 235/90 RP-C-L-Electro

De recordboring, van maar liefst 1380 meter, is in juli 2022 verricht met een nieuwe, compleet elektrische boormachine van Klever BV.

Specificaties

Boorlengte: 1.380 meter

Boordiepte: -22 Mv

Aangebrachte buis: 500mm sdr11

Boor rig: PD 235/90 RP-C-L-Electro

Copyright © Klever BV, onderdeel van Van Gelder Groep BV