Deze website maakt enkel gebruik van essentiele cookies

Deze website gebruikt cookies alleen voor het anoniem analyseren van website bezoeken.

Sluiten
Klever emissieloos boren breda

Emissieloos boren? Het is mogelijk!

Voor het eerst volledig emissieloos boren!

Onze indrukwekkende elektrische boorinstallatie, werkte voor het eerst volledig emissieloos. Met een trek/duwkracht van 235 ton boort deze elektrisch gestuurde installatie ondergrondse tunnels zonder uitstoot, dankzij duurzame elektriciteit. 

Aanvankelijk vereiste dit ambitieuze project een dagelijks berekend vermogen van 4500 kWh om de elektrische boorinstallatie draaiende te houden. In samenwerking met onze partner Voet Energy Solutions maakten we gebruik van maar liefst 12 batterijsystemen, elk met een opgeslagen vermogen van 422 kWh. Deze batterijen werden regelmatig opgeladen op een innovatief laadplein in Culemborg, waar groene stroom van het zonnedak van Voet Energy Solutions werd gebruikt. Het project betekende een pioniersrol om op cruciale momenten voldoende energie op de juiste plek te hebben voor gebruik of om op te laden. 

Voet Energy Solutions heeft speciaal voor dit project 12 batterijsystemen ingezet, elk met een opgeslagen vermogen van 422 kWh. Tussendoor werden de batterijen opgeladen op een laadplein in Culemborg, gevoed door groene stroom van een zonnedak.

Verbetering en innovatie

Deze pilot markeert een significante stap richting grootschalige infrastructuurprojecten, waarbij onze machines voortdurend kunnen profiteren van groene energie.

Met gecombineerde inzet hebben zowel Klever Boor- en Perstechniek als Voet Energy Solutions, elk binnen hun eigen sector, aangetoond te voldoen aan de strengste normen en voorschriften. Niet alleen in naleving, maar ook in het voortdurende streven naar verbetering en innovatie met betrekking tot de hoge veiligheidsnormen die dergelijke projecten met zich meebrengen. 

Momenteel kijken we alweer uit naar nieuwe projecten waarbij we emissieloos kunnen gaan boren.

Plattegrond boring Klever Breda

Specificaties

Boorlengte: 1.350 meter

Boordiepte: -25Mv

Aangebrachte buis: 4 x 200mm

Plattegrond boring Klever Breda

Specificaties

Boorlengte: 1.350 meter

Boordiepte: -25Mv

Aangebrachte buis: 4 x 200mm

Copyright © Klever BV, onderdeel van Van Gelder Groep BV