Deze website maakt enkel gebruik van essentiele cookies

Deze website gebruikt cookies alleen voor het anoniem analyseren van website bezoeken.

Sluiten
Boring IJsselstein van Klever

Persleiding IJsselstein

Persleiding in bewoond gebied

In het hart van een bewoond gebied, waar belangrijke ontsluitingswegen samenkomen, bevond zich een persleiding uit de jaren 60 die dringend toe was aan vervanging. Met het oog op minimalisatie van overlast en behoud van de omgeving, werd besloten om gebruik te maken van geavanceerde technologie: gestuurd boren. Dit proces bood niet alleen de meest esthetisch aangename oplossing, maar zorgde er tevens voor dat bijna 300 meter aan verouderde persleiding succesvol werd vervangen.

De vernieuwde persleiding, die nu voldoet aan de moderne standaarden, draagt bij aan de verbetering van de betrouwbaarheid van de voorziening in dit gebied. Dit project dient als een uitstekend voorbeeld van hoe geavanceerde technologieën kunnen worden ingezet om infrastructuur te verbeteren, terwijl tegelijkertijd de leefomgeving wordt gerespecteerd en overlast tot een minimum wordt beperkt.

Onder een tramspoor door

In de complexe omgeving onder het spoor heeft een andere methode van boren plaatsgevonden om optimale stabiliteit en veiligheid te waarborgen. In plaats van traditionele boortechnieken is er gebruikgemaakt van een geavanceerd proces waarbij kant-en-klare buizen op diepte onder het spoor zijn geperst. Deze strategie is met uiterste zorgvuldigheid toegepast om verzakking van het spoor tijdens het boorproces te voorkomen.

Projecten plattegrond IJsselstein

Specificaties

Boorlengte: 294 meter

Boordiepte: -17 Mv (onder maaiveld)

Aangebrachte buis: 250mm

Boor rig: 28T

Projecten plattegrond IJsselstein

Specificaties

Boorlengte: 294 meter

Boordiepte: -17 Mv (onder maaiveld)

Aangebrachte buis: 250mm

Boor rig: 28T

Copyright © Klever BV, onderdeel van Van Gelder Groep BV